На Закарпатті уполювали червонокнижні "курячі лапки".

"Корал жовтий (Рамарія )Закарпаття, с. Пилипець", - прокоментував автор фото Marianka Hrendzha.

<em>Корал жовтий</em>

Слід зауважити, гриб, якого вдалось уполювати на Закарпатті відноситься до роду коралових та занесений до Червоної Книги України.

Коментатори відзначають, що гриб є надзввичайно смачним.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Рамарія жовта (Ramaria flava) - зростає на землі в листяних, хвойних і змішаних лісах в серпні — вересні, групами і поодиноко. Особливо рясний в лісах Карелії. Зустрічається в горах Кавказу, а так само в країнах Центральної Європи.

Плодове тіло Коралу жовтого досягає у висоту 15-20 см, в діаметрі 10-15 см. З товстого білого "качана" виростають численні розгалужені густі кущоподібні гілки, які мають циліндричну форму.

Плодове тіло має всі відтінки жовтого кольору. Під гілками і біля "качана" колір сірчано-жовтий. При натисканні забарвлення змінюється на винно-коричневе.

Зовні підстава біла, з жовтуватим відтінком і червоними плямами різної величини, найбільш частини зустрічаються у плодових тіл, що ростуть під хвойними деревами.

Запах приємний, трохи віддає травою, смак слабкий. Верхівки старих грибів гіркуваті.

Нагадаємо, що у київському метро неадекват наївся грибів і кинувся на поліцейського.

Як повідомляв портал Знай.uа, унікальний бізнес львівського фермера привернув увагу всього світу: "3 мільйони євро з 1 гектара"

Також портал Знай.uа писав, що котлети з грибами: простий рецепт, який вдало урізноманітнить щоденне меню.