У зв'язку з дощовою погодою на вихідних в Україні, карпатські річки можуть вийти з берегів. Про небезпеку, що насувається, попереджає пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що на вихідних, 26-27 вересня, в Карпатах очікується дощова погода. Рясна кількість води може спровокувати підняття рівня в гірських річках приблизно на 0,3-1,5 метрів.

Рятувальники попередили про можливі сходження води і попросили жителів найближчих сіл бути обережними.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В цілому, на вихідних в Україні очікується дощова погода. У суботу, 26 вересня, зливи пройдуть здебільшого на Західній Україні. Синоптики повідомили, що негода кваліфікована помаранчевим рівнем небезпеки. Це означає, що подібні явища можуть нести загрозу для населення і сільськогосподарських споруд.

У неділю, 27 вересня, практично по всій країні йтиме дощ, місцями з градом. Також спостерігатимуться сильні пориви вітру до 15-22 м / с.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Зеленський пообіцяв "підняти з колін" замки Закарпаття.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Закарпатті розпочався сезон збору та заготівлі паприки-серце червоної приправи.

Також Знай.иа писав, що на Закарпатті зазівався турист зірвався в ущелину.