Україна та Словаччина підписали угоду, яка дозволить відновити функціонування міжнародного аеропорту "Ужгород".

Про це оголосив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

"Це були непрості переговори, але я радий, що вони завершилися позитивно. Підписана угода, завдяки якій міжнародний аеропорт "Ужгород" зможе відновити функціонування. Я вдячний словацькій стороні за конструктивний підхід і гарну справу для наших країн і розвитку Закарпаття", - написав Кулеба у Twitter.

Підписання угоди відбулося в рамках візиту до Словаччини президента України Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

“У силу географічних та інших особливостей аеропорту “Ужгород”, який знаходиться практично на кордоні зі Словаччиною, відліт і захід на посадку літаків на летовищі неможливий без використання території цієї держави. Термін попередньої міжурядової угоди, який врегульовував дане питання, сплив, і ми наполегливо працювали разом зі словацькою стороною над поновленням домовленостей для повноцінного запуску аеропорту. Вдячні уряду Словацької Республіки за співпрацю і сподіваємося на плідну роботу надалі”, - прокоментував підписання угоди Криклій.

Також Криклій висловив сподівання на швидке завершення узгодження технічних питань, що стосуються реалізації угоди, та підписання сторонами імплементаційних протоколів у місячний термін.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у центрі Ужгорода "закопають" 32 мільйони.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві нахабне подружжя зняли з літака через маску: "На *** її собі одягни"

Також портал Знай.uа писав, що у Словаччині затримали нелегалів на чолі з українцем - продавали "рабсилу" за смішні гроші