Черепаха на ім’я Хаммер оселилася в Ужгороді. Тринадцятирічну черепаху привезли з Києва цього тижня. За словами власника тварини Олега Диби, це один із найбільших видів сухопутних черепах.

Олег Диба купив її у Києві, зі столиці йому передали тварину потягом. Називає черепаху Хаммер.

"Це назва американського джипа — такого широкого, прохідного, який навіть військовики мають на озброєнні. От він нагадує дійсно Хаммера. Провідниця, коли їй сказали, що принесуть черепаху, подумала, що це буде маленька черепашка, а принесли величезну. Вона вночі випакувалася із сумки і походила по купе. Провідниця була в приємному шоці, але знала, що проблем не має бути. Черепаха жила в Києві приватно в людини, гуляла у дворі і паслася на травичці. Зараз буде в нас жити у приміщенні, але будемо виносити й на вулицю", — розповів Олег Диба.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Середня тривалість життя такоъ черепах — 70-80 років. Максимальна вага — до 100 кілограмів. За словами Олега Диби, це третя за розміром сухопутна черепаха і вона ще має вирости.

Олег Диба розповів, що для цього виду черепах обов’язково, щоб утримували її в сухих умовах, тому що у вологих вони хворіють. Крім того, вона має прогрітися до 40 градусів у природі, це обов’язкова точка обігріву для тварини.

"В Африці вони живуть в умовах шаленої спеки. Чому вона (черепаха, - авт.) називається шпороносна? Бо в них є шпори, які разом із кігтями, допомагають їм закопуватися в землю. Бачили на контрасті, як маленька черепашка, яка дуже подібна на цю? Це середньоазійська черепашка, яку тримають у помешканнях. І тій, і тій черепашці 13 років", - говорить Олег Диба.

Черепаха харчується сухою травою, сіном, кульбабою, однак після годування у попередніх господарів проходить адаптаційний період, тому наразі їй ще дозволяють вживати овочі.

В екзотаріумі Олега Диби живуть 5 видів черепах, віком від трьох до тринадцяти років. Охочі можуть побачити й інші екзотичні тварини.

Нагадаємо, що п'яний одесит заліз у вольєр з левами і не бажав його залишати: знайшов своїх.

Як повідомляв портал Знай.uа, київський живодер отримав по заслугах, українці святкують: "Реальний термін"

Також портал Знай.uа писав, що здохла вся риба - на Тернопільщині люди б'ють на сполох через свавілля фермерів.