У ПФУ Закарпаття нагадали про умови отримання пенсії.

Право на пенсію за віком мають громадяни, які досягли пенсійного віку та набули необхідний страховий стаж. Так, згідно Інфографіки, для виходу на пенсію необхідно мати щонайменше 27 років страхового стажу (у 2019-му було 26 років).

Якщо людина не має необхідних років страхового стажу, вона зможе вийти на пенсію пізніше:

  • після досягнення 63 років (якщо в 2020 році страховий стаж складає від 17 до 27 років)
  • після досягнення 65 років (якщо в 2020 році страховий стаж складає від 15 до 17 років)

Пенсія в Україні нараховується відповідно до закону Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Мінімальна пенсія у вересні 1712 гривень, середня – 3829,86 грн. Максимальна розмір на Закарпатті становить 17120 гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у 2021 році українські пенсіонери отримають доплати: названо суми та умови. Урядом було прийнято рішення щодо підвищення у 2021 році та надалі пенсійних виплат для найбільш вразливих категорій осіб. Зокрема, з 1 березня 2021 р. пенсії підвищать особам, яким виповнилося 80 років і більше.

Також портал Знай.uа писав, що у Львові пенсіонерка "відключилася" на зупинці, рідних шукають по всьому місту: "Чия бабуся?" У Львові шукають рідних жінки, якій раптово стало зле на зупинці громадського транспорту. Очевидці та небайдужі громадяни викликали на місце пригоди бригаду швидкої допомоги.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві з лікарні втекла пенсіонерка після інсульту - погано розмовляє. Чоловік і сини жінки у розпачі.