У східній Словаччині біля села Крчава (район Собранці) було затримано 5-х нелегальних мігрантів та їхнього провідника - ним виявився 39-річний українець Віталій С. Про це повідомляє поліція Словаччини.

фото з фейсбук

Серед іноземців були жінка з Камеруну, двоє чоловіків з Еритреї та один із Сомалі. Ще один мігрант приїхав з Сирії і повідомив, що він залишив рідну країну через воєнний стан і хоче подати клопотання про притулок у Словаччині.

За свідченнями затриманих вони майже два дні блукали лісами на території Словаччини. А перед тим кілька місяців добиралися до Європи зі своїх рідних країн. Перевізникам вони майже завжди платили при перетині інших країн. Так один із мігрантів заплатив контрабандистам 2000 євро за подорож з України до Словаччини.

Віталію С. висунуто звинувачення, йому загрожує тюремне ув'язнення від семи до 10 років після доведення вини.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що прикордонник порівняв воїнів ЗСУ зі свинями, у керівництві відреагували: призначено службове розслідування. Державна прикордонна служба України прокоментувала гучний скандал за участю їхнього співробітника Ігоря Шаруна після того, як він порівняв воїнів ЗСУ зі свинями.

Також портал Знай.uа писав, що на кордоні з Румунією в траві виявили пачки валюти - "Чиї тисячі євро?" На Закарпатті поблизу кордону із Румунією виявили у траві пачку іноземної валюти, власника якої досі не знайдено.

Також портал Знай.uа писав заробітчанам на заздрість: іноземець виклав три тисячі доларів хабара за роботу в Україні. Іноземець заявив, що прилетів до України, щоб знайти роботу.