На Волині агресивні бджоли атакують вулики інших пасічників і вбивають цілі бджолині сім'ї. У ситуації розбиралися кореспонденти ТСН. Бджолярі звинувачують у проблемах одного зі своїх колег по цеху, який неправильно підгодовує комах, повідомляє УНІАН.

Інцидент стався і продовжує відбуватися в селі Тростянка на Волині. Пасічники з цього та навколишніх сіл не встигають рахувати збитки через те, що їхні вулики атакують агресивні бджоли. Вони знищують бджолині сім'ї.

Пасічники розповіли, що агресивними бджіл може робити неправильна підгодівля. Їх сусід ввів в раціон бджіл сироп і спирт. Саме від алкоголю бджоли стають агресивними і летять вбивати собі подібних в інших вуликах. Пасічники звинуватили у всіх гріхах сусіда, який з'явився в селі нещодавно.

Вони кажуть, що новачок неправильно підгодовує бджіл. Він дає їм сироп вдень, а не на ніч. Якщо дати сироп днем, то бджоли будуть злими, а якщо дати на ніч, то вони з'їдять все і знімуть агресію у вулику. Інформацію таку підтвердили в Союзі пасічників.

"Треба давати це на ніч, щоб вони за ніч це втягнули і заспокоїлися, а коли це дається вдень — вони пробують, не розуміють звідки воно взялося", — пояснює віце-президент Союзу пасічників України Володимир Дмитрук.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сусід, якого звинуватили в агресії бджіл, розповів, що ще не підгодовує бджіл. На доказ своїх слів він показав годівниці. Він зазначив, що годівниці він не буде наповнювати сиропом, поки бджоли ще приносять нектар.

Конфлікт вийшов за рамки вузького кола людей, тому тепер в ситуації буде розбиратися офіцер громади.

Нагадавши, Знай писав, що у Харкові створюють інтерактивний музей меду.

Також Знай повідомляв, що на Прикарпатті з'явився завзятий ведмідь, який зазіхнув на пасіку місцевого бджоляра. Тварина вирішила забрати все і відразу.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині невідомі спалили пасіку. Бджолині сім'ї гинули уві сні.