Буквально цими вихідними в Дніпрі відбулося нагородження переможців щорічного рейтингу «Гордість України».

Цьогоріч серед списку переможців й ужгородський лікар-гінеколог, керівник хірургічного напряму клініки «Астрамед» і її співзасновник Олександр Язиков. Про нагороду й те, як вона знайшла ужгородця, він розповів Uzhgorod.net.

фото uzhgorod.net.ua

- Пане Олександре, як ви потрапили на конкурс?

- Відверто кажучи, я не знаю, хто мене рекомендував, швидше за все, організатори самі відстежують діяльність спеціалістів у різних галузях України і за своїми певними критеріями визначають переможців.

- Вам просто зателефонували і повідомили про нагороду?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

- Так, десь три тижні тому, і це було дуже приємною несподіванкою! Організатори зв’язалися і сказали, що я був серед багатьох номінантів і переміг, тож запросили на вручення нагороди в Дніпро.

- Ви стали переможцем у номінації «Пофесіонал року», які ще були?

- Номінацій було чимало, приміром, підприємець року, професіонал року, жінка року та подібні.

- Як вважаєте, чому обрали саме Вас?

- Думаю, завдяки роботі, причому це не тільки моя заслуга, а всього колективу клініки «Астрамед»: протягом кількох останніх років ми виконуємо численні гінекологічні операції лапароскопічним шляхом, і за короткий час нам вдалося головне – завоювати довіру закарпатців. Проте крім практичного боку, займаємося й освітнім напрямом – транслюємо всі наші операції на спеціальній тренінговій платформі, яка спеціалізується на навчанні проведенню лапароскопічних операцій тренінгового центру Карл Шторц (KARL STORZ). Відзначу, що всього четверо лікарів в Україні виконують такі трансляції – ми показуємо всі втручання, покроково пояснюємо перебіг, всі дії, і таким чином спеціалісти з інших регіонів мають можливість навчатися. Для молодих спеціалістів, які тільки починають свій шлях в лапароскопії, це вкрай важлива платформа, адже на ній транслюють всі операції, від найпростіших до найскладніших. Це свого роду унікальна можливість навчатися в умовах карантину.

- Багато операцій виконуєте?

- Нині виконуємо більше сотні операцій протягом місяця.

- Якщо вже говоримо про операції, в чому унікальність методу, який ви використовуєте?

- Основний плюс малоінвазивних втручань, які виконують в клініці «Астрамед», у тім, що після них пацієнт уже через кілька годин або за добу може встати і піти додому. Такі операції є малотравматичними і хворі після них дуже швидко відновлюються. До всього серед переваг лапароскопічних втручань мінімальна крововтрата та болісні відчуття. Суттєве покращення якості життя відчувається пацієнтом одразу після хірургічного втручання.

- Які втручання проводите?

- У гінекології це є операції на яєчниках, маткових трубах, видалення матки в цілому або її частини тощо. У хірургії це є видалення жовчного міхура, встановлення сітчастих імплантів при грижах тощо. Також спеціалісти клініки здійснюють хірургічне лікування варикозно розширених вен нижніх найсучаснішим методом радіочастотної абеляції. Повторюся: головне – після таких втручань пацієнт виписується додому на другу добу. За тиждень після втручання знімаються шви у місцях проколів, і пацієнт повертається до повноцінного життя без негативної згадки про хірургію.

- Пане Олександре, велике спасибі за розмову і ще раз вітаємо з нагородою – вона є належним результатом роботи. Успіхів вам у майбутньому!

фото uzhgorod.net.ua

фото uzhgorod.net.ua

Нагадаємо, що на Донбасі нагородили безстрашних танкістів і грозу бойовиків Путіна: "За мужність і героїзм"

Як повідомляв портал Знай.uа, Влад Яма нарешті завоював медаль не за танці: поворушити ногами довелося все одно

Також портал Знай.uа писав Потап зізнався, що не хотів приймати нагороду від Зеленського