У місті-побратимі Ужгорода словацькому Кошице вирішили заборонити приносити на міський цвинтар штучні квіти, свічки у пластику тощо. Екологічне кладовище може бути створене вже за рік.

Про це повідомляє видання Mukachevo.net з посиланням на міську раду Кошице.

"Кошице - це прогресивне місто, відкрите для нових ідей та інноваційних рішень у галузі збереження навколишнього середовища. У зв’язку з кандидатурою міста на звання "Європейської зеленої столиці 2023 року", а також необхідністю розширення громадського кладовища та могильних місць, муніципалітет розглядає альтернативу будівництву природного кладовища в Кошицях", - заявила мерія міста Кошице.

Зазначено, що перший і поки єдиний еко-цвинтар у Словаччині був створений у Зволені в 2017 році.

Мешканцям пропонують приносити на могили живі квіти у горщиках. Та не використовувати в жодному випадку пластик, в тому числі одноразові свічки. Більш популярними у світі є наразі електронні свічки, які не так сильно забруднюють природу. Також через свічки на кладовищах нерідко стаються пожежі.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Андрій Мальований показав, чому бізнес має бути зацікавленим у якісному ринковому нагляді від Державної екологічної інспекції

Також портал «Знай.uа» писав, що У Києві нахабнорукий підліток зробив страшне з пенсіонеркою - чекав на кладовищі

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Дніпром чоловік не пережив Перший дзвоник - помер на цвинтарі під хрестом