На Закарпатті є дерев’яна церква – Храм Вознесіння Господнього у селі Ясіня Рахівського району, що внесена до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

"Сьогодні хочемо продемонструвати вам чергове відео із серії про дерев’яні церкви Закарпаття. Рахівський район, село Ясіня, Храм Вознесіння Господнього, який включений до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Я уже розповідав, що реконструкція ряду закарпатських старовинних храмів пропонується для включення у програму «Велике будівництво» в культурі на наступний рік. Цей проект повинен пройти конкурсну комісію, тому я прошу вашої підтримки у поширенні цих відео, аби у всіх куточках України дізналися про духовне багатство нашого краю!", - повідомили у пресслужбі Закарпатської ОДА.

Церква Вознесіння Господнього у селищі Ясіня Закарпатської області була зведена у 1824 р. у стилі гуцульської школи народної архітектури.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Унікальна церква на Закарпатті, скріншот

Унікальна церква на Закарпатті, скріншот

Унікальна церква на Закарпатті, скріншот

Струківська церква у Ясіні є діючим храмом, входить до складу єпархії УГКЦ, вважається однією з найдосконаліших дерев'яних церков на Гуцульщині, унікальним зразком сакрального дерев'яного зодчества, належить до пам'яток архітектури національного значення і відноситься до одного з восьми дерев'яних храмів України, що внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Міст Патона в Києві тріщить по швах, у Кличка ввiмкнули режим черепахи: "Залишилося два роки"

Також портал «Знай.uа» писав, що Папа Римський віддав франківчанам мощі Андрія Первозваного: "Помоліться за здоров'я"

Також портал «Знай.uа» писав, що Депутати жорстко проїхалися по "марнотратству" і пустих обіцянках Зеленського – країна на межі мега-кризи