Цікавого та незвичного гриба було знайдено на Закарпатті. Світлиною своєї знахідки поділилася в соцмережі Оксана Павлюк в одній із груп ФБ.

фото з Фейсбук

"Що за гриб, хто знає?", – цікавилася авторка поста ФБ.

Користувачі ФБ в коментарях зазначили, що то гриб Бараняча голова.

"Їсти не можна тільки милуватись бо вона занесена в Червону книжку.", - написала Вера Кутя.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Насправді рідкісний екземпляр називається «спарасіс кучерявий» (дещо схожий на грифолу кучеряву), він занесений до Червоної книги України як зникаючий вид. У народі його дійсно називають “гриб-баран” або “грибна капуста”. Знайдений у лісі диво-гриб – їстівний.

У Червоній книзі України пишуть, що ареалом поширення гриба є Євразія та Північна Америка. В Україні він зустрічається вкрай рідко і зазвичай поодинці.

Причини зникнення гриба – занадто активне полювання грибників і знищення віковічних сосен.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом

Також портал «Знай.uа» писав, що Ревізор Панкова дала важливі поради про головний продукт осені: "Здоров'я зубів і кісток" Ведуча Нового каналу програми" Ревізор " Юлія Панкова розповіла, чим корисні лісові гриби – головний осінній продукт.

Також портал «Знай.uа» писав про Маринад для будь-яких грибів: як заготувати на зиму опеньки, маслюки та печериці без зайвих клопотів Простий універсальний рецепт підійде для заготівлі білих грибів, печериць, опеньків, маслюків тощо.