Як пише "Перший кабельний", закарпатка на тихому полюванні знайшла рідкісний гриб. Його називають гриб Цезаря, мухомор Цезаря, яєшник або просто закарпатська кральовечка.

Світлиною знахідки жінка поділилася у мережі фейсбук.

гриб Цезаря

Найчастіше такий гриб росте у широколистяних лісах Південної Європи. Зрідка зустрічається на Закарпатті в дубових і букових лісах та в Криму.

Збирати та заготовляти їх заборонено, адже цей вид занесений до Червоної книги України.

Популярні новини зараз
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Цей гриб або як його називають в народі “їстівний мухомор” має високі поживні показники. Називається він мухомором за свою приналежність до сімейства мухоморові і роду мухомор, у біології має назву Amanita caesarea. Англійці прозвали “Royal amanita”, французи “Imperiale”, а поляки “Cesarski”.

Пік популярності він отримав в античності, настільки був популярний, що увійшов до літературних творів того часу. Його легко сплутати з украй отруйними родичами.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У центрі Ужгорода виявили рідкісне плазун з Червоної книги - "Не вбивайте, а захищайте!"

Також портал «Знай.uа» писав, що Ревізор Панкова дала важливі поради про головний продукт осені: "Здоров'я зубів і кісток" Ведуча Нового каналу програми" Ревізор " Юлія Панкова розповіла, чим корисні лісові гриби – головний осінній продукт.

Також портал «Знай.uа» писав про Маринад для будь-яких грибів: як заготувати на зиму опеньки, маслюки та печериці без зайвих клопотів Простий універсальний рецепт підійде для заготівлі білих грибів, печериць, опеньків, маслюків тощо.