В Ужгороді з’явилася лавиця із сонячною батареєю. Ініціаторки проєкту Ірина Міллер та Анна Сабадош зазначили, що такий досвід уже є у кількох українських містах, тож і для сонячного Закарпаття є особливо актуальними, попросили містян берегти сонячну лавку.

В Ужгороді з’явилася лавка із сонячною батареєю, скріншот

"Ми вирішили об’єднати наші зусилля й запустити такий проєкт. Тобто реалізувати його: написати проєкт, виграти ґрант на нього й реалізувати. У планах у нас є встановити такі лавки в усьому місті. Це така пілотна версія нашого проєкту", - повідомила голова ГО "Зелений Варош" Анна Сабадош.

Лавка із сонячною панеллю, на ній можна заряджати гаджети. Батареї будуть працювати й взимку, і в дощову погоду. Тепер необов’язково щоразу носити з собою павербенк, чи шукати кафе з розетками. Подія відбулася 2 вересня, на набережній Незалежності, навпроти Львівської майстерні шоколаду.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Проєкт “Сонячна лавка – приклад ефектів альтернативної енергії” виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту ГО “Смарт Поінт Ужгород” “Акселератор важливих ідей“, про це повідомили в Ужгородській міській раді.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав організаторок з успішним втіленням чергової екологічної ініціативи. Позитивний задум відзначили заступник міського голови Василь Гомонай, головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський.

Вартість однієї такої лавиці становить 20 тис. грн. Над проєктом працювали близько двох місяців, однак через карантин презентацію довелося трохи відтермінувати.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що У Тернополі з'явилася Алея пам'яті героїв Донбасу: "Cпасибі за мирне небо"

Також портал «Знай.uа» писав, що Подружжя закарпатських художників облаштувало будинки світлицю зі старовинними експонатами - "Живемо в музеї"

Також портал «Знай.uа» писав, що Створено спеціальний тент з сонячними панелями для зарядки електрокарів, фото