Софора японська, дерево з мережевою кроною, яке росте в Україні практично тільки в Ужгороді. Воно відоме своєю унікальністю і користю. Софора водночас є декоративним і лікарським деревом. За допомогою препаратів з нього лікують понад 30 різних хвороб.

Дерево сягає 150-річного віку та заввишки - 25-30 метрів. А завдяки безлічі квіток є надзвичайно медоносним деревом.

Медопродуктивність софори — до 200-250 кілограмів. В Ужгороді в найурожайніший 2017 рік накачали 5 відер меду.

А саме зараз закарпатські бджолярі завершують сезон збору унікального меду з цього медоносу. Збирають його лише кілька пасічників в місті й у передмісті.

Цього року софора довго не цвіла, тому що була засуха, але потім усе ж розквітла. Цьогоріч, навіть враховуючи не дуже сприятливі умови, в Ужгороді розраховують зібрати до 3 відер меду, це - 60-70 літрів.

Нагадаємо, попри подорожчання більшості продуктів в Україні, у червні 2020 року овочі борщового набору навпаки, почали дешевшати.

Зокрема, у липні 2020 року ціни на продукти борщового набору знизилися на 15%, і зараз середня вартість кілограма моркви становить 8 гривень, а картоплю продають по 5 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Причиною такої тенденції став хороший урожай, який сформував надлишок пропозиції.

Раніше портал «Знай.uа» писав "Золота" курятина та "платинова" свинина - тернополянам показали, де краще обрати м'ясо

Також портал «Знай.uа» писав, що У Запоріжжі накрили підпільну "алкофабрику" - поїли українців шмурдяком замість вина

Також портал «Знай.uа» писав Успіння Пресвятої Богородиці: обряди, прикмети та особливості свята