В Ужгороді троє рукодільниць вишили 20 сорочок для малюків, які народяться в День незалежності України. Детальніше про це розповідає "Ужінформ" у своєму сюжеті.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що троє рукодільниць зі студії "Косиця" вирішили подарувати новонародженим малюкам національні сорочки, які допоможуть зберегти історію рідного краю і популяризувати національний одяг.

Як зазначила майстриня Галина Мунчак, прикладами для вишиванок стали сорочки з фондів Закарпатського музею народної архітектури та побуту. Всі вишиванки можна назвати по-справжньому закарпатськими - вони вишиті орнаментами, характерних для різних частин краю.

"Ми живемо в чудовій країні, наше мультикультурне Закарпаття має багато вишивальних традицій, тому нам любити своє, популяризувати своє, доносити до мам, які народили цих маляток історію. І згодом батьки зможуть вдягати ці сорочки на якісь важливі події в житті маляток і зберігати ці сорочки як реліквію чи оберіг, або ж просто як пам‘ять про цей важливий день, що відбувся у їхньому житті", - розповідає Галина Мунчак.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Всі вишиванки були передані в Ужгородський пологовий будинок. У День незалежності вони будуть передані медиками новоспеченим матусям. Сорочки є на будь-який смак - для хлопчиків, для дівчаток і універсальні. Скільки малюків народиться в цей день - невідомо, проте головлікар пологового будинку стверджує, що щодня у них народжується більше десятка немовлят.

"Статистика показує, що за останні роки у нас в пологовому будинку народжується від 10 до 15 діточок. Максимально було 18. + минулого тижня ми отримали таку ініціативу, ми радо її прийняли, бо приємно отримати подарунки, особливо коли це стосується діток", - говорить головлікар Олег Онопко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Ужгороді матусі просять повернути партнерські пологи.

Як повідомляв портал Знай.иа, тернополянкам дозволили народжувати з чоловіками.

Також Знай.иа писав, що закарпатці повстали проти закриття психлікарні.