Священик з Ужгорода вирішив відправитися на Донбас і допомагати українським захисникам. Про це розповіли у виданні "Час Закарпаття".

Повідомляється, що 44-річний отець Іван вже кілька місяців їздить на передову в Дебальцеве і підтримує моральний дух українських бійців.

Читайте Знай в Google News!

"Свого часу я служив у війську, тому навіть не здивувався, що мені прийшла повістка. Коли у військкоматі дізналися, що я священик, навіть вибачилися, але я сказав, що готовий служити з однією умовою: зброю не буду застосовувати, буду капеланом."- розповів отець Іван.

Він зізнався, що військові приходять до нього з різними проблемами і крім роботи священнослужителя він повинен ще бути і хорошим психологом.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За його словами, командування і капелани є пріоритетними цілями для ворожих снайперів. Не дивлячись на це він все ж намагається носити рясу, щоб показати, що є священиком.

"Не боїться війни тільки дурень. Звичайно, як жива людина, я відчуваю страх, потрапляючи під обстріли. Але як духовне обличчя я також добре розумію, для чого я тут. Смерті як такої не боюся і намагаюся показати це хлопцям, вселяючи в них віру і сміливість."- додав отець Іван.

При цьому священик зізнається, що вже мав військовий досвід і уявляв на що йде, проте іноді відбуваються події до яких він був не готовий.

"Я знав, що це не класична війна військових з військовими. Але не очікував, що побачу таке. Тут є чортівня. У шахтах, де ховалися терористи, ми бачили стільки шприців! Навіть гільз було менше, ніж тих шприців. Хлопці наші ловили чеченців, які говорили нам щось типу: "Це мій земля - навіщо ти сюди прийшов?". Тоді дійсно розумієш, що маєш справу не з патріотами, а з чортівнею: найманцями, готовими заради грошей відібрати життя у людини, наркоманами, колишніми в'язнями, які без докорів сумління грабують, вбивають і руйнують. До цього я, мабуть, все-таки не був зовсім готовий."- зізнався отець Іван.

Отець Іван, фото: година Закарпаття

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пройшло засідання ТГК: названо головний успіх зустрічі, мир на Донбасі не за горами

Як повідомляв портал "Знай.uа", українка взяла в руки автомат і зустріла любов на Донбасі

Також, "Знай.uа" писав, що військовим з Тернопільщини зробили сюрприз на Донбасі