Унікальна знахідка у Карпатах, збитий італійський винищувач Другої Світової війни віднайшли місцеві дослідники у важкодоступній місцині.

Як повідомляє ТСН, уламки літака дослідники Олександр та Михайло Будейчуки віднайшли у важкодоступному місці в елі Бистрець Верховинського району Івано-Франківської області.

Спершу до місця падіння літака Будейчуки їхали три години позашляховиком, а потім ще дев’ять годин ходили пішки. Місця, де падали літаки, важкодоступні і дістатися до них надто складно. Зрештою дослідники витягнули уламки літака.

Родина Будейчуків – унікальна, замість стодоли у них власний етнографічний музей.

Знайдений літак, виявися італійським винищувачем Fiat, на якому ймовірно літали угорські пілоти.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Угорські пілоти на теріторії України втратили п’ять літаків. Чотири з них впали в Карпатах. Цей Fiat – перший і єдиний знайдений.

Відомо, що за час війни в Карпатах впали кілька сотень літаків. Олександр і Михайло Будейчуки займаються пошуками цих літаків, а також планують облаштувати на відкритому повітрі музей збитих літаків.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Незаконні рубки лісів продовжують трагедію Карпат - Андрій Мальований закликав до відповідальності

Також портал «Знай.uа» писав, що АМКУ оштрафувало Укрзалізницю на 18,2 млн гривень через рішення Директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниця Андрія Мірошнікова

Також портал «Знай.uа» писав, що Європарламент оголосив Лукашенка персоною нон-грата: "Вибори не були ні вільними, ні справедливими"