13 серпня, українська альпіністка Ірина Галай зійшла на висоту 5166 метрів, підкоривши гору Арарат. З покореної висоти вона опублікувала фото з прапором України та гербом свого рідного міста Мукачева.

"Це було незабутньо! А як я пишаюся моїми друзями, які стояли зі мною в цей день на вершині! Для деяких, це була перша висока гора, яку вони ніколи не забудуть!" - написала Ірина Галай на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. Ірина опублікувала фото з гербом та прапором України.

Герб Мукачева на Арараті, фото з Фейсбук

Альпіністка Ірина Галай стала відомою на всю Україну після того, як у травні 2016 року стала першою жінкою, яка підняла український прапор на найвищій гірській вершині світу - Евересті.

Сходження Ірини підтверджено сертифікатом Китаю та національним реєстром рекордів України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Українська спортсменка отримала відзнаку “За розвиток Закарпаття”. Адже загалом на найвищу точку Земної кулі піднімалися лише 536 жінок планети за всю історію.

Також відома альпіністка Ірина Галай приєдналася до «Команди Андрія Балоги» та буде балотуватися до Закарпатської обласної ради за списком партії.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Слідом за гімном, будемо любити собачок — школярів обрадували новим предметом

Також раніше портал «Знай.uа» писав, що Пенсіонерів залишать без грошей — експерт озвучив похмурий прогноз по виплатах вже восени

Також портал «Знай.uа» писав, що Виїхати з "червоної" зони не вийде: "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків зі станцій