Стало відомо про те, що на Закарпатті оголосили штормове попередження. У найближчі кілька годин можуть накрити дощі, грози, а також град.

Таким чином, повідомляється, що про погіршення погоди повідомив Закарпатський центр гідрометеорології. У найближчі кілька годин і ввечері, в п'ятницю, 14 серпня.

У гірській частині області будуть грози, а також сильні, проливні дощі. Певні населені пункти засипе градом.

При грозах місцями також очікується сильне посилення вітру до 15-20 метрів. Секунду, а це перший рівень небезпеки, жовтий.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фахівці рекомендують не залишати будинок під час грози, і перечекати її в затишному місці. А водіям радять бути більш пильнішими на дорогах, щоб це не призвело до низки аварій.

Раніше повідомлялося про те, що в п'ятницю, 14 серпня, велика частина території України буде перебувати в зоні сухих повітряних мас. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко. За її словами, в Україну прийшов сухий фронт, який визначатиме погоду на найближчі кілька днів. Однак варто приготуватися до прохолодної погоди. У західних і північних областях температура повітря прогріється до 18-20 градусів вище нуля. Найспекотніше буде на Сході і півдні – до +28 градусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.иа, у серпні прийде справжня літня погода з жаркими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.иа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.