Стало відомо про те, що в Ужгороді вперше презентували фільм про гуцульську моду та самобутню культуру Закарпаття.

Таким чином, повідомляється, що документальний фільм "Гуцульська ватра " був створений в рамках - проведення проведення онлайн фестивалю гуцульської моди. Його презентували в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок.

Мета проекту-допомогти Закарпаттю розвиватися і дивувати весь світ своєю культурою.

Фестиваль ліг в основу фільму, Туди ж увійшли кадри зйомок майстер-класів з танців, традиційних і святкових зачісок гуцулів, презентації старовинного гуцульського одягу в селищі Ясіня, неймовірні пейзажі Перечинщини з висоти пташиного польоту. "Цей фільм про гуцульський колорит нашого краю, це імпровізація, нам вдалося досягти мети - зберегти і показати гуцульські традиції, які демонструють унікальну культуру Закарпаття"

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Для створення 45-хвилинного фільму, були використані кадри з десятигодинних зйомок. Зовсім скоро обіцяють опублікувати роботу у відкритому доступі на самій презентації фільм отримав позитивні оцінки та відгуки від глядачів, а після перегляду всі почали ділитися враженнями.

Нагадаємо, що п'ятниця, 17 липня почалася у активістів з мітингу, який проходить під Верховною Радою України. Вся справа в скандальному законопроекті Бужанського.

Як повідомляв портал "Знай.иа", гуцули змогли відстояти Верховинський район. Після переговорів жителів Верховинського району з кількома депутатами, фракція " Слуга народу "попросила зняти з розгляду законопроект"про створення та ліквідацію районів". На засіданні комітету за створення окремого Верховинського району проголосувало 17 депутатів з необхідних 14.

Також, "Знай.иа" писав, що 16 липня, під стінами Івано-Франківської ОДА пройшла акція на підтримку української мови.