Після червневих злив у селищі Ясіня, що на Закарпатті розпочалися небезпечні зсувні процеси: в урочищі Ропша, через зсув ґрунту, було пошкоджено декілька будинкі. Людей, чиї оселі знаходяться у зоні зсуву було відселено.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської ОДА.

Перші 30 мільйонів від уряду на ліквідацію наслідків паводку область вже отримала, 7 мільйонів перераховують людям, чиї оселі постраждали від стихії.

фото: Закарпатська ОДА
фото: Закарпатська ОДА

Один із власників пошкодженого будинку у селі Ясіня уже отримав 300 тисяч гривень. Однак, чоловік каже, цих коштів не вистачить для придбання нового будинку, адже останнім часом у селищі ціни на житло виросли. Олексій Петров каже, шукатимуть додаткові варіанти, щоб надати житло постраждалим.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також з'явился ще одна глобальна небезпека. Зсувні процеси продовжуються, є загроза сходження ґрунту у річку Чорна Тиса. Закарпатські та івано-франківські експерти вивчали динаміку руху ґрунтів, однак поки що технічного рішення, як зупинити зсуви, не мають. Керівник області долучатиме науковців до вирішення цієї проблеми, які, можливо, запропонують світові практики боротьби із аналогічними зсувними процесами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У селі під Франківськом зсув продірявив будинок пенсіонера - взимку не вижити

Як повідомляє портал «Знай.uа» Під Львовом вода відрізала село від цивілізації, замість дороги - страшна прірва

Також «Знай.uа» писав, що У мережі показали, як море забирає сушу у Коблево - Україна йде під воду