Психіатрична лікарня в селі Вільшани була заснована понад 60 років тому. Пацієнтів за цей час тут пролікувалась не одна тисяча. І усі вони отримували належний догляд та відповідну меддопомогу. Зараз переважна більшість пацієнтів , а це майже 80% хворих, люди старші 60 років. Усі вони потребують не лише лікування а й особливого догляду. Адже значна частина з них вже не може себе елементарно обслужити: Їх треба годувати, та інколи навіть водити до вбиральні.
Відомий волонтер Катерина Легерда занепокоєна долею обласної психіатричної лікарні у селі Вільшани, хворим скоро не буде що їсти.
"Урізали фінансування з обласного бюджету майже у 8 разів!Чи подумали ті “обранці від народу” про тих душевнохворих, які там знайшли своє останнє пристанище?",- написала Катерина Легерда.

Пацієнти та медпрацівники обласної психіатричної лікарні, що у Вільшанах можуть опинитися на вулиці. Причина банальна – на їх утримання виділили всього 14 % від потреби.

З речами на вихід?

Пацієнти та працівники обласної психіатричної лікарні, що у Вільшанах можуть опинитися на вулиці. Причина банальна - на їх утримання виділили всього 14 % від потреби. Куди подінуться хворі, переважна більшість яких не має навіть рідних? Більше на сайті:http://m-studio.net.ua/z-rechami-na-vikh%d1%96d-2/ Читайте нас в Телеграм: https://t.me/trk_m_studio?fbclid=IwAR3tRk1ufwzGAeHUbh4_4KPHNGktFpv7cR9GkojEN0SS_ltOmFH6zSorhAo

Geplaatst door М-Студіо op Dinsdag 5 mei 2020

Проблема в тому, каже директор закладу, що з початком другого етапу медреформи, заклад втратить більше 80% фінасування. А це значить, тих хворих, які тут перебувають вже багато років просто нічим буде ні лікувати, ні годувати.
Зараз у закладі проходять лікування понад сотня хворих. Частина з них немає паспортів. Та над вирішенням цього питання активно працюють .
Головне, що усі пацієнти, які тут лікуються відчувають себе комусь потрібними. З ними спілкуються на рівних та дозволяють допомагати у господарчих справах. Медичні працівники різних рівнів переконані, такі заклади ні в якому разі неможна залишати без фінансування, адже це фактично це означає їх закриття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Мелітопольському пологовому жінок поставили на "лічильник" - золоті крапельниці

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Політолог: Подальша доля медреформи під питанням, Степанов мовчить

Також «Знай.uа» писав, що В Україні стартував другий етап медреформи - "Ми звільняємо половину всіх лікарів?"