На Закарпатті рятувальники допомогли групі туристів з дітьми, які потрапили під сильну зливу. Про подробиці рятувальної операції розповідає прес-служба ГУ ДСНС в Закарпатській області.

Повідомляється, що в суботу, 25 липня, о 13:45 на гарячу лінію оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про те, що в районі гори Говерла група туристів потрапила під зливу і потребує допомоги. Стихія заскочила людей під час проходження туристичного маршруту.

На Закарпатті група туристів потрапила під сильний злива / фото: відкриті джерела

Відомо, що в туристичній групі перебувало 13 людей, серед яких були діти від 1,5 до 12 років, а також семеро повнолітніх. На вказане місце направили четверо рятувальників особового складу, а також 2 одиниці техніки гірського пошуково-рятувального відділення села Лазещина.

Вже до 16:45 рятувальникам вдалося зустрінеться з постраждалими туристами. Співробітники НСЧС забрали з місця шістьох дітей і двох жінок, яких направили до транспортного засобу. На вездеболотоходе "Богун" туристів направили в село Лазещина. Решта в супроводі рятувальників самостійно продовжили спуск до населеного пункту, де залишили свої транспортні засоби.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що вночі рятувальники шукали на горі Говерла туристів зі Львова.

Як повідомляв портал Знай.иа рятувальники показали красу гори Піп Іван.

Також Знай.иа писав, що на Прикарпатті откремонтируют дорогу на Говерлу.