У соцмережі Фейсбук Oksana Tomynets розмістила допис, щодо жорстокого поводження з птахами – лебедями-шипунами на “чорних озерах в Ужгроді”.

“Звертаюсь до ужгородців, а саме до небайдужих громадян. Хто не знає , в Ужгороді, є так звані “чорні озера”, де наразі живе прекрасна сім’я лебедів. Громадяни приходять кормити лебедів, що і призвело до “приручення ” цих красенів. На сусідніх вулицях – Нікітіна, Грушова, Гвардійська проживають підлітки, які ціленаправлено приходять з підібраним камінням, для травмування птахів. Птахи очікують кормління.

лебеді, фото: Перший.com.ua
лебеді, фото: Перший.com.ua

Все це неодноразово я бачила, бачили інші сім’ї які приходять годувати. На зауваження ці “діти” не зважають. Сьогодні цих дітей я застала, за тим, що сім’я лебедів приплили до них, в надії знайти їжу. У “дітей” в руках була довга мотузка, яку вони намагалися закинути на шию лебедю. Все це роблять одні і ті же діти. Я не встигла сфотографувати їх. Але звертаюсь до їх батьків, бо батьки знають чиї діти щодня проводять своє дозвілля на ‘”чорних озерах”, ми обов’язково покажемо обличчя на фото Ваших дітей, які володіють такою жорстокістю”,- повідомила Оксана, пише Перший.com.ua.

Також про цих лебедів написала Andrianna Andrijivna , як виявилося: лебідка, окільцьована в Угорщині. В центрі кільцювання птахів інформацію, щодо неї знають, і знають, що вона живе в Ужгороді. Лебедів чіпати не можна.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

"Так, лебеді в Ужгороді, що на чорних озерах, що на кірпічці, окільцьовані в Угорщині. Знайте і не чіпайте їх. Бачите, що хтось робить біду-робіть зауваження! Не проходьте повз", - закликає Андріана.

Ця вся історія навіть дійшла до правоохоронців і тепер поліцейські будуть патрулювати місце проживання лебединого сімейства, щоб захистити птахів від посягань недобросовісних жителів.

Нагадаємо, що за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Відповідно до закону, такі дії визначаються як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У місті Зеленського зграя лебедів опинилася в кам'яному мішку - птахи помирають через пекельну спеку

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Тернопільщині село окупували горді птахи – перетворили занедбаний ставок на туристичну Мекку

Також «Знай.uа» писав, що Ручний і самотній лелека з Глухова записався в лави страусів - "У Сєні буде новий дім"