Цього року сума покарань за розведення багать зросла майже вдвічі, розповіли у сюжеті на Еспресо.

Проте українці вперто продовжують розпалювати багаття у лісі.

З розведенням багать у лісі варто бути обережніше. Після лісових пожеж в Україні збільшили штрафи у 18 разів. Так, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах можна отримати штраф від 1 500 до 4 590 грн, а якщо це призведе до лісової пожежі вас можуть оштрафувати на суму від 91 800 гривень до 153 тисяч грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів посилив покарання за порушення карантину та запровадив жорсткі штрафи.Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зазначається, що у середу, 15 липня на засіданні уряду було підтримано проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення "щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19)".

Медична маска, фото з вільних джерел
Медична маска, фото з вільних джерел

Згідно з документом, підприємства, установи та організації, які нехтують санітарне законодавство, будуть платити штрафи від 3 400 до 5100 грн. Перш за все йдеться про відсутність масок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У законі про гральний бізнес, який 14 липня на засіданні ухвалив парламент, передбачено кримінальну відповідальність та позбавлення волі за порушення норм документа. Так, мільйонні штрафи загрожують організаторам за допуск до гри учасників, які не досягли 21 року

Як повідомляє портал «Знай.uа»у Львові засудили продавця, який неправильно носив захисну маску під час карантину.Продавець газет знаходився на робочому місці і не дотримувався правил карантину. Львів'янин працював зі спущеною маскою на обличчі і не надів захисні рукавички.

Також «Знай.uа» писав, що у Львові відомого хірурга спіймали на хабарництві через, що йому довелося сплатити штраф. Відомого львівського хірурга Ярослава Зборівського затримали на хабарі. Ця пригода сталася 29 травня, після чого справу передали до суду.