Як повідомила Державна прикордонна служба України, сьогодні після 7 ранку в Ужгородському районі Закарпаття, було зупинено транспортний засіб, яким громадянин України віз сімох шріланкійців без документів.

Затримання відбулося в районі н. п. Нижнє Солотвино в рамках спільних профілактичних заходів з протидії незаконній міграції.

Ці заходи проводилися офіцерами оперативно-розшукових підрозділів Західного регіонального управління Держприкордонслужби, та згідно з їх інформацією, спільно з військовослужбовцями Чопського прикордонного загону та представниками управління патрульної поліції в Закарпатській області.

Як виявилося, громадяни Шрі-Ланки планували незаконно потрапити до країн Європейського Союзу.

Прикордонники також направили до ГУНП в Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Нагадаємо, що КПВВ “Гоптівка” на Харківщині стоїть у заторах із фур. Далекобійники вимушені подовжувати свої і так багатоденні маршрути додатковими днями лише через очікування.

Проблемою є не українська прикордонна служба, а російська. Так, українці пропускають щодня 200-300 транспортних засобів, тоді як російські прикордонники - 30-60 авто за добу. Така мала кількість провокує великі затори. За словами українських прикордонників, така ситуація триває вже близько пів місяця. На офіційний запита, росіяни повідомили, що вони працюють відповідно до технологічної схеми пункту пропуску. Як вирішиться проблема з такими жахливими заторами поки не відомо.