Закарпаття останнім часом радує незвичайним урожаєм. Так, в цьому сезоні почала плодоносити непопулярна, алечерез це не менш корисна ягода, повідомляє портал Голос Карпат.

Рідкісна біла смородина, фото - Голос Карпат

Цього літа на багатьох садових ділянках жителів Закарпаття з'явився дуже корисний урожай: почала плодоносити біла смородина. Її вже почали активно збирати і робити з неї різні страви і настоянки. Незважаючи на малу популярність білої смородини порівняно з її червоними і чорними братами, вона щороку чудово плодоносить і дозволяє місцевим жителям застосовувати її з користю. Дітвора з величезним задоволенням лазить по ділянках і куштує красиві прозорі ягоди з незначною кислинкою, які своїм виглядом трохи схожі на бурштин. А господині давно навчилися з цих смачних ягід готувати ароматні джеми, компоти, настоянки і навіть вина.

Зібрані ягоди смородини, фото - Голос Карпат

Повідомляється, що завдяки вкрай корисному хімічному складу ягоди білої смородини корисні для очищення судин, нормалізації травлення, допомагають в боротьбі з різними вірусними інфекціями, а також допомагають поліпшити зір і підвищити якість роботи репродуктивних органів. Ці всі корисні властивості плодів були встановлені завдяки роботі фахівців народної медицини.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більш того, багато місцевих господинь роблять з плодів смородини маски, які допомагають їм з очищенням шкіри і роблять її більш пружною, дозволяючи довше залишатися молодими.

Нагадаємо, омолоджують дорослих, але шкодять дітям: які таємні властивості таять в собі кавуни