У Закарпатській області ситуація з коронавірусом наближається до критичної. Обласна державна адміністрація повідомила на офіційній сторінці Facebook про те, що регіону не вистачає кисневих концентраторів, а лікарні другої та третьої черги заповнені на 90%.

В пості ОДА кажуть, що лікарні другої та третьої черг були залучені до боротьби з коронавірусом ще 18 червня рішенням комісії з ТЕБ та НС. Незважаючи на ці заходи люди продовжують інтенсивно заражатися і потрапляти в лікарні.

В результаті цього область потребує кисневих концентратори. Тільки 40 апаратів необхідні для забезпечення лікарень другої та третьої черги. Це обладнання дозволяє наситити киснем кров хворого з важким перебігом коронавирусной інфекції і з ускладненнями.

Пост Закарпатської ОДА Фото: скріншот

Крім того, чиновники Закарпатської ОДА розповіли, що лікарні, які першими приймали хворих – це лікарні обласного значення, вже на 100% забезпечені обладнанням. Апарати закуповувалися за гроші обласного бюджету. У середньому кисневий концентратор коштує близько 40 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лікарні другої та третьої черги – це лікарні районного значення. Вони повинні за власні кошти закуповувати обладнання, але цих коштів не вистачає. Тому Закарпатська ОДА звертається до волонтерів і небайдужим українцям і просить допомогти зібрати кошти на закупівлю медичного обладнання, яке буде рятувати життя заражених коронавірусом.

Нагадаємо Знай писав, що на Львівщині коронавірус продовжує укладати жителів регіону в лікарні.

Знай повідомляв, що в Україні за добу 612 нових хворих коронавірусом.

Нещодавно Знай передавав, що заразність коронавіруса збільшилася на 30% через мутацій.