На Закарпатті місцеві жителі вбивають змій та інших схожих земноводних. Про це розповів місцевий житель Міѕһа Тsendra на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Чоловік повідомив, що 10 липня, на Міжгірщині, його знайомий косив високу траву, яка впала через дощову погоду. У процесі він помітив тварину, яку прийняв за змію і вбив. Нею виявилася ящірка мідянка (веретільниця).

"Григорович боровся з травою, яка переросла і впала" із-за дощової погоди, але ще як Георгій - Победоносец, з мідянкою (веретільниця)." - написав Михайло.

Він підкреслив, що через відсутність ніг нешкідливу ящірку часто плутають зі змією і відразу ж вбивають, адже косарі впевнені, що якщо змія виявилася поруч, то обов'язково вкусить, тому потрібно нанести удар на випередження. Однак Михайло не згодний з даною позицією.

"Моя думка полягає в тому, що ті змії нікого не кусають і це поодинокі випадки, коли людина наступає на них, їм нічого не залишається, як захищати себе. Косіть траву і не вбивайте!" - закінчив повідомлення Михайло Цендра.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Повідомлення Міѕһа Тsendra: Facebook

Варто зазначити, що ящірку веретільницю зазвичай плутають з неядовитою змією мідянкою і вбивають, хоча обидві вони нешкідливі для людини.

Існує прикмета, що веретільниці часто показуються перед дощем. В ній є частка правди, оскільки ящірка живиться дощовими хробаками, які з'являються на поверхні перед випаданням дощу.

Веретільниці живуть в сіні або в купі зламаних гілок, тому часто виявляються поблизу поселень людей.

Чоловік з косою, фото: Facebook Міѕһа Тsendra

Нагадаємо, що під Дніпром виявили змію у дворі приватного будинку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені знайшли в змієподібної тварюки отруйні ікла.

Також,"Знай.uа" писав, що на Львівщині повзуча тварюка вгризлася жінці в живіт.