Закарпатський прокурор уник переатестації, пішовши працювати в офіс Венедиктової.Йдеться про скандального заступника прокурора Закарпатської області Олександра Василенка, який курував донедавна митницю та СБУ.

Про це пише Закарпаття онлайн.

Згідно з реформою і очищенням органів прокуратури всі прокурори мають пройти переатестацію. 2 березня розпочався перший етап атестації регіональних прокурорів, в якій мали взяти участь 85 прокурорів із Закарпаття.

Але через введення урядом в дію карантинних обмежень через коронавірус, атестація була призупинена після другого етапу.

Як стало відомо, ще перед початком карантину, коли всі працівники обласних прокуратур проходили перші етапи атестації, заступник прокурора Закарпатської області Олександр Василенко раптово пішов в декрет по догляду за дитиною,тому його участь в атестації була відкладена на невизначений термін.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

І ось із листа Офіса Генпрокурора, отриманого громадським правозахисником Віталієм Грегором вчора, 8 липня, стало відомо, що Василенко перевівся працювати в Офіс Генерального прокурора Венедиктової, де став заступником керівника управління по нагляду за поліцією та організованою злочинністю.

Щодо інформації про проходження Василенком атестації Офіс Генпрокурора не відповів і залишив в цій частині запит без відповіді, що є також порушенням законодавства.

А це означає, що прокурор Василенко зміг якимсь чином фактично обійти, уникнути атестації, що не тільки ставить в нерівні умови інших прокурорів, а також ставить під сумнів саму реформу даного правоохоронного відомства.

Громадськість та правозахисна спільнота Закарпаття обурена такими незрозумілими "обхідними" схемами і вимагає від генпрокурора Венедиктової провести службове розслідування та повідомити, коли даний прокурор пройде атестацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Смотрящий" Комарницький вкрав арештоване майно корупціонерів на мільйони грн, - нардеп

Як повідомляє портал «Знай.uа» Працівники "Семок" вимагають покарати прокурора-рейдера

Також «Знай.uа» писав, що Зеленський поставив ультиматум Венедиктовій і Авакову - "Вимагаю зупинити..."