Президент Угорщини Янош Адер написав листа до президента України Володимира Зеленського, у якому закликав вирішити ситуацію із масовим забрудненням сміттям Тиси та менших річок. Відповідний лист офіційно прийшов Володимиру Зеленському.

Про це пише Mukachevo.net.

Текст листа був опублікований на офіційному сайті угорського президента. У ньому зазначається, що угорська техніка вже не в змозі впоратись з купами сміття, яке йде з Закарпаття.

"Розчаровує, що забруднення Тиси відходами не було зменшено, і що воно несе тривалу загрозу крихкій екосистемі річки. Наші машини вже не в змозі впоратися з купами сміття, які надходять у нестримній кількості", - пише Адер.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Він зазначив, що така ситуація не гідна європейських стандартів. Президент Угорщини наголошує, що основна причина забруднення полягає в тому, що населення скидає свої відходи в заплави річок.

Аналогічний лист щодо забруднення ріки Сомеш Адер надіслано президенту Румунії Клаусу Йоганнісу. Він просить обох президентів використати свій вплив, щоб зупинити забруднення рік.

До речі, Україні вже надсилали лист з попередженням про штраф за сміття, яке пливе до Євросоюзу.