Після Великодня продукти зазвичай починають дешевшати. Економіст Олег Пендзін пояснив для 24 Каналу – це цілком закономірно: на вулиці тепло, починають з'являтися свіжі овочі з грядок, і це одразу впливає на ціни.

Великодній кошик цього року був майже на 20% дорожчим, ніж минулого. Особливо подорожчали паски – на цілих 27% (винні борошно, олія та цукор), а також сир, ковбаси та сало. Загалом продукти стали дорожчими на 15%, а інфляція зараз – 14,6%.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Але є добрі новини:

"Щойно з'являться перші надходження овочів з відкритого ґрунту з нашої території, то продовольчий кошик буде суттєво дешевшим", – сказав Пензін.

Жінка в супермаркеті
Жінка в супермаркеті

Крім того, ціна опуститься на м'ясо та молочну продукцію, бо дешевшає корм.

Поки що продукти коштують дорого, але дуже скоро, наприкінці весни, ситуація зміниться. Тож трохи терпіння, і похід до супермаркету стане менш болючим для гаманця.

Нагадаємо, за місяць їжа подорожчала в 6 разів більше, ніж заявляють: майже 400 гривень "по-тихому" йдуть з кишені

Раніше ми писали про те, що в Україну везуть незвичайних "великодніх" курочок із Франції: скільки коштуватимуть різнокольорові яйця.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що варто їсти чоловікам, щоб прожити не "як-небудь", а до старості і з кайфом: список від дієтолога