Український м’ясний ринок знову під прицілом — цього разу із тривожними новинами для споживачів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУже найближчим часом ціни на м’ясо можуть злетіти ще на 10%, і це не просто чергова економічна "хвиля", а системна проблема, що наростає з кожним місяцем.
Про потенційне здорожчання повідомляє AgroWeek, посилаючись на експертів галузі. Ситуація виглядає все менш контрольованою: одразу кілька факторів тиснуть на цінову політику — зростання вартості зерна та катастрофічне скорочення поголів’я тварин, яке триває ще з початку повномасштабної війни.
🔻 Скорочення фермерських господарств, евакуація підприємств, постійні ризики в зоні бойових дій — усе це б'є по аграрному сектору так само боляче, як і артобстріли.
Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради, підкреслює: яловичина — як і раніше найдорожчий вид м’яса в Україні — поки що тримається без різких стрибків у ціні. Але причина не в стабільності, а в тому, що її просто мало виробляють.
"У нас немає особливої культури споживання яловичини, і відповідно — немає великого виробництва. Але й це не врятує нас надовго", — каже він.
‼️ Прогноз невтішний: якщо ситуація не зміниться, українцям доведеться дедалі частіше замінювати м’ясо крупами та консервами.
А поки що, українські споживачі знову опиняються перед звичним вже вибором: запасатися зараз, або чекати нового цінового шоку. Один крок — і ковбаса стає делікатесом.
Нагадаємо, що навіть "скромний" пасхальний кошик вдарить по бюджету: скільки грошей готувати.
Раніше ми повідомляли, що твердий сир, бекон та ковбаски: як змінилися ціни напередодні Великодня.