У кінці 2024 року в Україні зафіксовано незначне зростання вартості м’ясної продукції, що відповідає загальній тенденції підвищення цін на харчові продукти в країні.

Як і в інших секторах, ціни на м’ясо зростали через декілька основних факторів: інфляцію, підвищення вартості кормів, пального, енергоресурсів, а також інші економічні фактори, які впливають на виробництво і доставку продуктів до споживачів, пише 24 Канал.

Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik
Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik

За даними Інституту аграрної економіки, яловичина найбільше подорожчала: ребра на 7,6% (до 168,95 грн/кг), гуляш на 19,2% (до 301,32 грн/кг). Причина – високі витрати на вирощування худоби та корми.

Ціни на свинину змінилися: ошийок подорожчав до 264,80 грн/кг (+8,3%), лопатка – до 191,40 грн/кг (+4,5%). Водночас грудинка, підчеревина, ребра та сало подешевшали на 2,5-7,2%.

Популярні новини зараз
Неявка за повісткою у ТЦК: які штрафи виписуватимуть у 2025 році Не виплати, а знущання: пенсіонерам дадуть по 150 гривень Змусять повернути не одну пенсію: літнім українцям зробили важливе попередження Пенсіонерам, багатодітним та ВПО виплатять майже по 11 000 грн: як отримати гроші
Показати ще

М'ясо, фото wday
М'ясо, фото wday

Що стосується прогнозів на 2025 рік, науковці вважають, що роздрібні ціни на основні види м’яса – яловичину, свинину та м’ясо птиці – залишатимуться на рівні грудня 2024 року. Очікується, що ціни можуть змінюватися незначно в залежності від регіону, але істотних коливань не прогнозується.