Українські пенсіонери мають право на різні надбавки та доплати до основної пенсії. Зокрема, деякі люди похилого віку можуть отримувати щомісяця по 150 гривень. Про це повідомляє "Безоплатна правнича допомога".

Щомісячна надбавка у розмірі 150 гривень надається непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні неповнолітню дитину.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, до пенсії за віком, по інвалідності та за вислугу років призначається і виплачується надбавка у розмірі 150 гривень на кожну дитину", - йдеться у повідомленні.

У разі настання умов, коли пенсіонер не працює та має на своєму утриманні дітей до 18 років, необхідно:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 28 жовтня - 3 листопада для всіх знаків Зодіаку: посилення Тельців, приїзд до Дів та таємниці Стрільців Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає Мобілізація чоловіків 50-60 років: ТЦК пояснили перспективи Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому
Показати ще
  • звернутися із заявою до відділення Пенсійного фонду України за місцем отримання пенсії;
  • надати документи, що засвідчують особу, родинні стосунки та вік дитини, що підтверджують перебування її на утриманні;
  • надати документи, які свідчать, що пенсіонер не працює.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

При цьому надбавка не нараховується на дітей, які отримують пенсію чи державну соціальну допомогу щодо інвалідності. Також виплата надбавки припиняється у разі працевлаштування пенсіонера.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам дали надію: на скільки можуть збільшитися виплати у 2025 році.

Також наш портал інформував, літнім українцям полегшать матеріальний стан: хто отримає 1000 грн на додаток до пенсії.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки мають платити різним категоріям пенсіонерів.