Держава змушена витрачати кошти на пошук військовозобов'язаних, котрі за три роки не стали на військовий облік. Посилити мобілізаційні заходи щодо таких громадян запропонував військовослужбовець ТЦК в ефірі телеканалу "НТА".

Представник ТЦК зазначив, що не розуміє, чому чоловікам, які три роки жили мирним життям, дають 72 години на явку у військкомат після вручення повістки. На його думку, таких громадян слід жорсткіше карати й не лише штрафами.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

"Мені цікаво, чому в тебе 72 години, якщо в тебе з 24 лютого було три роки. Де ти був 3 роки? Я б ще по хребту давав і лупив ще більший штраф", - заявив він.

Військовослужбовець наголосив, що фінансування, яке спрямовується на роботу ТЦК, можна було б направити в інше русло, наприклад, на купівлю дронів.

Популярні новини зараз
Мобілізація чоловіків 50-60 років: ТЦК пояснили перспективи Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info
ТЦК перевіряють документи. Фото:vinnitsa.info

"Чому держава взагалі має витрачати свій ресурс на роботу ТЦК, на соляру, ловити вас усіх усюди, витрачати гроші бюджетні, які можуть піти на дрони", - додав представник ТЦК.

При цьому військовослужбовець зазначив, що мирне населення вороже ставиться до представників ТЦК, що неодноразово помічав сам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повістки приходять загиблим, людям з відстрочкою та бронюванням: у ТЦК назвали винних у збої.

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що штраф від ТЦК можуть скасувати: які помилки військкоматів йдуть на користь українцям.