Українці отримуватимуть "подвійну" пенсію: у Мінсоцполітики назвали перших кандидатів

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Пенсійні виплати, за словами голови Мінсоцполітики Жолнович, нараховуватимуть українцям по-новому. На цей раз ми разом розберемося, що ж вирішили в уряді. В Україні запровадять другий обов'язковий рівень пенсійної системи. Таким чином, українці отримуватимуть по дві пенсії. Крім солідарної пенсії, яку сплачує держава, українці отримуватимуть накопичувальну. Протягом життя із заробітної плати людини відраховуватиметься певний відсоток до спеціального фонду. Тобто сума пенсійних виплат залежатиме від сплачених сум.

Адвокат запевняє, що штрафи ухилянтам – незаконні: що треба знати про санкції ТЦК

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури
Показати ще

На тлі активних мобілізаційних заходів в Україні дедалі більше громадян стикається зі штрафами від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Однак, як заявив адвокат Ростислав Кравець, такі штрафи є незаконними і мають бути скасовані. За його словами, більшість журналістів та аналітиків неправильно розуміють ситуацію з так званими "блокуваннями" рахунків, які нібито ініціює ТЦК. Насправді, жодних запитів від ТЦК на блокування рахунків не існує.

Яйця подорожчали майже на 15% і це лише початок: яких цін очікувати далі

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

В Україні зростають ціни на яйця через кілька факторів, насамперед це сезонність. Як розвиватиметься ситуація далі і яких цінників очікувати, розповіла оглядач у галузі сільського господарства центру "АГРО Перспектива" Лариса Гук. В останні роки сезонний фактор відіграє помітну роль у встановленні цін на курячі яйця. Подібна динаміка проглядається в період із серпня до жовтня. Однак якщо до повномасштабної війни цінник підіймався на 1-2 гривні за десяток, то зараз це 4-5 гривень. Також на вартість продуктів, у тому числі яєць впливає вартість електроенергії, логістики, а також податки та нестача робочої сили.

Тейлор Свіфт – музична індустрія: 5 фактів, які назавжди закохають вас у її творчість

Тейлор Свіфт, кадр із кліпу на пісню "Bejeweled"
Тейлор Свіфт, кадр із кліпу на пісню "Bejeweled"

Тейлор Свіфт – це одна з найвпливовіших і найуспішніших співачок сучасності, яка завоювала серця мільйонів людей по всьому світу. Народилася 13 грудня 1989 року у США. Її кар'єра розпочалася у жанрі кантрі, але згодом вона стала справжньою поп-сенсацією, не боячись експериментувати зі стилями та звучанням. Є одразу кілька фактів, які допоможуть зрозуміти, чому Тейлор Свіфт заслуговує на увагу і її люблять по всьому світу.

Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо

Переведення годинника, фото з вільних джерел
Переведення годинника, фото з вільних джерел

В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, два рази на рік змінюється час – навесні ми переходимо на літній час, а восени — на зимовий. Це є давньою традицією, що пов'язана з прагненням більш раціонально використовувати денне світло, зокрема для економії енергії. Проте, далеко не всі знають, коли і як це відбувається. У 2024 році переведення годинників на зимовий час відбудеться вже на цьому тижні, вночі з суботи на неділю, 27 жовтня. Загалом, це має бути останнім переведенням годинників в Україні, але ще не факт, бо Володимир Зеленський не підписав закон.