Більшість водоканалів вимагають збільшення тарифів через подорожчання багатьох складових, але в той самий час залишаються підприємства, які намагаються підтримувати споживачів.

Наприклад, мешканці Луцька економлять на платіжках за воду та каналізацію 5000 гривень на рік. Про це йдеться на офіційному сайті КП "Луцькводоканал".

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У комунальному підприємстві заявили, що зробили кроки, які дозволяють надавати населенню якісні послуги та при цьому не підвищувати тарифи. Це дозволяє споживачам заощаджувати на оплаті кілька тисяч гривень на рік.

"Підприємство сформувало безповоротний фінансовий кейс інвестицій на наступний рік в сумі, що еквівалентна - 5 тисячам гривень на кожного споживача територіальної громади. Тобто кожен споживач отримує якісні послуги та водночас заощаджує 5 тисяч гривень на рік", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

У водоканалі зазначили, що є необхідність перегляду собівартості послуг через подорожчання електроенергії, проте витрати не переводитимуть на тариф. Відповідно, побутові споживачі й надалі використовуватимуть воду за пільговою ціною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, швидше збирайте документи чи переплатите за воду: у Київводоканалі зробили заяву для українців.

Також наш портал інформував, що неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, як вартість пачки цигарок: комунальники аргументували чергове підвищення тарифів.