Цього тижня в Україні очікується стабільна погода без істотних опадів, а температура повітря підвищиться. Про це розповіла завідувачка сектору чисельного моделювання та прогнозування відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Анжеліка Ганчук.

Вона зазначила, що впродовж тижня зміниться синоптичний процес: із заходом у країну вологих повітряних мас прийде дещо тепліша погода. Морози, які вже встигли відчути українці, тимчасово відступлять. За словами Ганчук, нічні температури будуть вищими, ніж минулого тижня.

Осіння погода. Фото: скрін youtube
Осіння погода. Фото: скрін youtube

Точні прогнози на вихідні ще потребуватимуть уточнення, але поки що морозів не передбачається.

Метеоролог також попередила, що в місцях з сильним охолодженням повітря, особливо вночі та вранці, буде утворюватися туман через конденсацію водяної пари. Це може значно погіршити видимість, що створить небезпечні умови для водіїв на дорогах у ранкові години. Тож автомобілістам радять бути обачними під час руху в таких умовах.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете посидіти від платіжки: у "Київтеплоенерго" застерегли споживачів Радіація незабаром загрожуватиме всьому живому: вчені зробили чіткий прогноз "Нафтогаз" дав рекомендації власникам газових котлів: рахунки стануть відчутно меншими Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Осінь, погода. Фото: скрін youtube
Осінь, погода. Фото: скрін youtube

Щодо денних температур, наступного тижня вони коливатимуться в межах +14...+19 градусів. Це доволі висока температура для кінця жовтня та початку листопада, що говорить про м’який початок холодного сезону. На півночі та заході країни температура буде ближче до +14 градусів, а на півдні, особливо поблизу узбережжя морів, повітря прогріється до +19 градусів.

Нагадаємо, зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрпризи

Раніше ми писали про те, що ризик відключень зв'язку та світла зростає: Сонце перебуває на піку активності та загрожує здоров'ю людей

Крім того, Знай.ua повідомляв, заморозки на порозі: чого чекати українцям