В Україні запустили нову субсидію на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Кабінет Міністрів затвердив проєкт, який дозволяє ВПО у дев'яти областях отримувати фінансову допомогу на оренду житла, а також часткову компенсацію податку на доходи та військового збору.

Як повідомив представник уряду Тарас Мельничук, Кабмін ухвалив це рішення 25 жовтня за пропозицією Міністерства соціальної політики. Програма триватиме два роки.

Субсидія поширюється на оренду в неокупованих районах Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Миколаївської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької та Херсонської областей, де не ведуться бойові дії.

Українці навпроти зруйнованого будинку / фото: Ukrainian World Congress
Українці навпроти зруйнованого будинку / фото: Ukrainian World Congress

Для отримання допомоги обов’язкове укладання договору оренди, який потрібно зареєструвати в спеціальній базі Пенсійного фонду. Уряд також розробив типовий договір, що враховує права орендаря й орендодавця. Отримання субсидії на оренду не впливає на можливість ВПО отримувати додаткову допомогу на оплату комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Відстрочки втратять свою чинність: що чекає чоловіків з 11 листопада Радіація незабаром загрожуватиме всьому живому: вчені зробили чіткий прогноз В Україні школи, лікарні та прості пенсіонери залишаться без інтернету: деталі "темного" податку Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Субсидія нараховується на соціальну площу- 13,65 кв. м на кожного члена домогосподарства, але не менше ніж 35,22 кв. м на сім’ю. ВПО можуть претендувати на субсидію, якщо витрати на оренду перевищують 30% загального доходу домогосподарства.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, компенсація на оплату комуналки.

Названо підстави для припинення виплати допомоги ВПО- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, 3 000 гривень на місйяць для дітей ВПО.