Мешканця Івано-Франківська, чий собака нещодавно загриз чорного лебедя у місцевому парку, мобілізували до Збройних сил України. Про інцидент повідомив міський голова Івано-Франківська, зазначивши, що правоохоронці оперативно відреагували на подію, затримавши власника собаки, якого підозрюють у спробі ухилення від мобілізації.

"Цей чоловік виявився ухилянтом, і тепер він долучився до лав ЗСУ. Можливо, ще не став офіційно, але вже у процесі" — додав міський голова Марцінків.

Окрім мобілізації, власнику собаки доведеться сплатити штраф і компенсувати збиток за лебедя — близько 14 500 гривень- про це повідомили в ефірі ТРК "Вежа".

Як це сталося?

Вранці 24 жовтня в івано-франківському парку імені Тараса Шевченка собака породи хаскі загриз чорного лебедя, який спокійно плавав у ставку. Очевидці зняли відео інциденту та опублікували його у соцмережах. У кадрі видно, що власник собаки просить не знімати подію.

Власника хаскі затримали. Фото із ТСН.ua
Власника хаскі затримали. Фото із ТСН.ua

Популярні новини зараз
Старшокласникам оновили шкільну програму – вибору не залишать Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Вже по 100 грн за кіло: супермаркети оновили ціни на картоплю, капусту, помідори та огірки
Показати ще

Головна спеціалістка Центру розвитку міста та рекреації Руслана Василюк прокоментувала ситуацію, зазначивши, що власник вигулював двох хаскі без повідка. Одна з собак стрибнула у воду та накинулася на лебедя, не реагуючи на команди господаря. За словами Василюк, загибель лебедя сталася на очах численних відвідувачів парку, а власник собаки вже не вперше порушував правила вигулу.

Власника хаскі затримали. Фото із ТСН.ua
Власника хаскі затримали. Фото із ТСН.ua

Більше того, цей чоловік, за словами Руслани Василюк, неодноразово проявляв агресію до інших відвідувачів парку. Один із випадків зафіксовано на відео він навіть накинувся з кулаками на жінку з маленькою дитиною.

"Ми подали відповідні заяви, і зараз ведеться слідство" — підсумувала Василюк.

Раніше ми повідомляли, ТЦК закликають бізнес роздавати повістки.

Як правильно діяти військовозобов'язаним, котрих затримали ТЦК- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, кількість новобранців катастрофічно меншає, військові б'ють на сполох.