Мобілізація в Україні може посилитися — військові експерти прогнозують активні перевірки на блокпостах і раптові перевірки ТЦК у різних локаціях.

За останній рік методи мобілізації змінювалися, і, ймовірно, цей процес продовжуватиме адаптуватися. Як пояснив експерт Владислав Селезньов, зараз кількість мобілізованих зменшилася, тому ТЦК проводять частіші перевірки документів разом із Нацполіцією. Втім, надмірне збільшення кількості призовників може ускладнити їхнє розміщення в навчальних центрах, пише ТСН.ua.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Чи можуть представники ТЦК заходити до приватного житла без дозволу? За словами Селезньова, закон це забороняє, якщо немає відповідних підстав чи рішення суду. Найпоширенішими залишаться блокпости та перевірки на вулицях.

Мобільний блокпост, скріншот: Facebook
Мобільний блокпост, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Експерт Петро Черник вважає мобілізацію неминучою, адже без неї неможливо виграти війну. Він також підтримує зниження призовного віку до 23 років, оскільки ця війна є питанням національного виживання.

ЗСУ / фото: Pinterest
ЗСУ / фото: Pinterest

Україна відрізняється від росії підходом до мобілізації- ТЦК діють у рамках закону, тоді як росія кидає своїх солдат у бій без підготовки, не дбаючи про їхнє життя. Україна бореться за свою свободу, а єдиний ворог — росія, що зруйнувала українські домівки і життя. У ЦПД зазначають, що пропаганда ворога подає українську мобілізацію як "несправедливу" і прагне дискредитувати зусилля оборони. Насправді ж мобілізація в Україні є вимушеним кроком для захисту країни та її народу.

Раніше ми повідомляли, кількість новобранців катастрофічно меншає, військові б'ють на сполох.

Мобілізованих краще готуватимуть- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, добровольці не зможуть виграти війну, військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися Україні?