При в'їзді українських дітей до 13 років до Польщі важливо мати електронний документ Diia.pl, щоб уникнути проблем на кордоні. Діти з тимчасовим захистом не можуть перетнути польський кордон або подорожувати Шенгенською зоною без цього документа. Навіть якщо у них є PESEL UKR, це не гарантує повторний в'їзд до Польщі.

Перетин кордону. Фото з  відкритих джерел
Перетин кордону. Фото з відкритих джерел

Усім українцям необхідно мати закордонний паспорт і активований документ у додатку Diia.pl. Аркадіуш Тивонюк, керівник прикордонного департаменту Польщі, підтвердив, що для дітей до 13 років на кордоні потрібно пред'явити дійсний закордонний паспорт та електронний документ у мобільному додатку.

Лише наявність підтвердження отримання номера PESEL не дозволяє повернутися в Польщу чи подорожувати Шенгенською зоною. Про це повідомляє Uapl info.

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Старшокласникам оновили шкільну програму – вибору не залишать Вже по 100 грн за кіло: супермаркети оновили ціни на картоплю, капусту, помідори та огірки Перші снігопади: українців попередили про погоду Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Якщо дитина була прив'язана до електронного документа Diia.pl батьків або опікунів з PESEL UKR, можуть виникнути проблеми, якщо один із них отримав картку побиту.

В такому випадку діти втрачають доступ до цього додатку. Діти до 13 років не можуть самостійно користуватися Diia.pl, оскільки довірений профіль у Польщі можна оформити лише з 13 років.

Нагадаємо, на блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Раніше ми писали про те, що "У селі проїхати нереально": нардеп Боблях залишив обіцяні полтавські дороги та поїхав до Туреччини

Крім того, Знай.ua повідомляв, тепер ще швидше: термінове оформлення паспорта скоротили до 7 днів