На Чернігівщині посилюють заходи для підвищення мобілізації. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус під час брифінгу 24 жовтня, в телеграм-каналі. Він висловив незадоволення нинішніми результатами мобілізації та наголосив, що робота над її посиленням триватиме до перемоги України.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Чаус сазав, що збільшення мобілізації важливе для того, щоб дати відпочинок підрозділам, які довго беруть участь у бойових діях, а також для демонстрації готовності армії чинити опір ворогу.

Що стосується останніх випадків посилення мобілізації, то після концерту "Океану Ельзи" 11 жовтня в Києві військові разом із поліцією перевіряли у глядачів документи про військовий облік. Тих, хто не мав документів або відмовився їх показати, доставили до ТЦК. Декільком чоловікам одразу виписали повістки й відпустили.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Пропонують заощадити, а в результаті ви залишитеся без грошей: клієнти Vodafone піднімають бунт Мобілізація чоловіків 50-60 років: ТЦК пояснили перспективи Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше
Показати ще

Згідно з новим законодавством про мобілізацію, поліцейські мають право вимагати документи у військовозобов'язаних та перевіряти, чи оновили вони дані в ТЦК. Якщо виявлять, що особа перебуває у розшуку військкоматом, її можуть затримати та доставити до ТЦК.

Нагадаємо, військовий запропонував впровадити "чергу на фронт": як має змінитися служба у ЗСУ

Раніше ми писали про те, що чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Крім того, Знай.ua повідомляв, «Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго