До кінця 2024 року деякі українці матимуть змогу отримувати від 450 гривень на оплату комунальних послуг. Кому призначено виплати, розповіли у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

З 1 вересня 2024 року в Україні призупинили виплати за програмою "Прихисток" через брак фінансування. Проте Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділяє додаткові 265 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на виплату компенсації громадянам, які безкоштовно розмістили у себе ВПО.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Зазначається, що завдяки додатковому фінансуванню програма продовжується до кінця 2024 року.

У рамках програми "Прихисток" виплачується щомісячна компенсація за безоплатне надання житла внутрішньо переміщеним особам у розмірі 450 гривень. Ця сума нараховується на кожного ВПО. Відповідно, якщо було надано житло сім'ї із трьох осіб, то розмір компенсації становитиме 1350 гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть
Показати ще

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

У Мінреінтеграції зазначили, що наразі у програмі беруть участь близько 65 тисяч домогосподарств, які розмістили понад 160 тисяч переселенців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отримати не можна відібрати: ВПО назвали умови для оформлення субсидії на опалювальний сезон.

Також наш портал інформував, вистачить на зиму та ще й залишиться: як отримати 35 000 грн на компенсацію комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці зможуть платити за комуналку "Національним кешбеком": як це працюватиме.