Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів наприкінці жовтня поновили ціни на базові продукти харчування.

Зокрема, йдеться саме про варену ковбасу, пшеничний хліб і сало - так би мовити, ціни змінилися на "бутербродні" продукти.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua
Ціни на хліб, фото: Знай.ua

Вартість пшеничного хліба

Хлібобулочні вироби зазнали цінових змін. Стандартний пшеничний хліб у нарізці (650 г) зараз коштує в середньому 35,35 грн., а "Цар Хліб" (600 г) – 36,69 грн. Для порівняння, у вересні ціни були на рівні 34,60 грн та 33,81 грн відповідно.

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Вже по 100 грн за кіло: супермаркети оновили ціни на картоплю, капусту, помідори та огірки
Показати ще

Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin
Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin

Вартість сала

На особливу увагу заслуговує ситуація із салом – традиційним українським продуктом. Ціни на домашнє сало встановилися на рівні 234 грн. за кілограм. Однак, зверніть увагу, що різниця між магазинами досягає майже 90 грн: від 189 грн у MegaMarket до 279 грн у Ноус. Солоне сало продається загалом по 242,84 грн за кілограм.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Вартість вареної ковбаси

А от продукт, який часто потрапляє до холодильників українців – варена ковбаса, подорожчала за місяць більше, ніж на 10 грн. Так, ковбаса варена "Алан" докторська 1 кіло продається в Metro - 401,65 грн., Novus - 434,00 грн., Megamarket - 299,00 грн., Auchan - 383,90 грн. Середня ціна зупинилася на рівні – 379,64 грн.

Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin

Ковбаса варена "Алан" молочна в упаковці 400 гр. продається в Novus по 129,00 грн., а в Metro по 143,53 грн. Середня ціна – 136,27 грн.

Нагадаємо, яблучний сік б'є цінові рекорди: улюблений напій подорожчав на третину.

Раніше повідомлялося, буде не тільки гарнір: ціни на популярне м'ясо потішать гаманці.

Також, запасайтеся на зиму: які продукти стануть у пригоді в Україні.