Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Кабінеті Міністрів готуються призупинити пенсію для частини пенсіонерів. Використання бюджетних коштів хочуть оптимізувати. Це може стосуватися і пенсійних виплат.

Відповідну пропозицію містить стаття 41 проекту державного бюджету України на 2025 рік, яку Кабінет Міністрів подав на розгляд Верховній Раді.

Оформлення пенсій, скріншот: Facebook
Оформлення пенсій, скріншот: Facebook

Відповідно до проекту, пенсію пропонується призупинити двом категоріям пенсіонерів:

- тим, хто отримав статус внутрішньо переміщених осіб до 24 лютого 2022 року, якщо на їх банківських рахунках не відбувалося руху коштів протягом останніх 12 місяців;

Популярні новини зараз
Перспективи "заморозки" війни в Україні надто високі: коли чекати на рішення і кому це вигідно Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

- які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року, якщо пенсіонери вчасно не пройшли обов'язкову ідентифікацію.

У разі затвердження законопроекту Верховною Радою пенсії зазначеним категоріям пенсіонерів перестануть нараховувати. Відновити виплати можна лише звернувшись до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

А ще у Пенсійному фонді назвали категорію пенсіонерів, яким належать збільшені пенсійні виплати. Частина пенсіонерів в Україні мають право на збільшені пенсійні виплати та не можуть отримувати менше ніж 8000 гривень на місяць.

Такий мінімум передбачений для:

- військовослужбовців з інвалідністю (сума виплати залежить від розміру грошового забезпечення);

- осіб, які отримали інвалідність внаслідок участі у військових діях (виплати для І групи становлять щонайменше 15 346 гривень, ІІ групи – 12 395 гривень, ІІІ групи – 8 499 гривень).

Нагадаємо, Гетьманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: маємо помітити зростання.

Раніше повідомлялося, обіцяні 17% не додадуть радості: як насправді зміняться пенсії у 2025 році.

Також, пенсії зростуть у два етапи: чи відчують українці підвищення виплат через інфляцію.