В Ірпіні відбулося засідання робочої групи, яка розглядала питання оновлення тарифів на житлово-комунальні послуги. Було прийнято рішення про підвищення вартості теплопостачання для семи компаній, що надають тепло у громаді – як комунальних, так і приватних.

Тарифи для бюджетних установ та бізнесу зростуть на 8-10%. Це означає, що з міського бюджету доведеться додатково виділити близько 4,3 мільйонів гривень, щоб покрити витрати на опалення в державних установах. Про це повідомила начальниця фінансового управління Євгенія Данилюк.

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Також на засіданні було погоджено нові тарифи і для населення. Але важливо зазначити, що для мешканців Ірпеня сума оплати за тепло не зміниться, оскільки зараз діє мораторій на підвищення тарифів для населення.

"Ми затвердили нові тарифи для компаній, щоб вони могли отримати компенсацію від держави за різницю в оплаті, Держава планує виділити близько 12 мільярдів гривень на такі виплати наступного року, і наше підприємство "Теплоенергопостач" також розраховує отримати частину цієї компенсації" – пояснив перший заступник міського голови Андрій Кравчук.

Популярні новини зараз
Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Бази НЛО вже є на Землі: відомий адвокат розкрив їхнє місцезнаходження Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

За словами керівника КП "Теплоенергопостач" Олександра Костюка, підприємству повинні виплатити 102 мільйони гривень для покриття накопиченої за останні роки різниці у тарифах.

Опалення / фото: Freepik
Опалення / фото: Freepik

Зазначимо, що затверджені на робочій групі тарифи мають бути остаточно погоджені виконавчим комітетом Ірпінської міськради, перш ніж вони наберуть чинності.

Раніше ми повідомляли, опалення буде гіршим.

Зима із новими тарифами- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, нові умови оплати за тепло.