Через активізацію наступальних дій російських військ Україні доводиться збільшувати обсяги мобілізації. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів Єгор Чернєв, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Він сказав, що набір військовозобов'язаних відбувається планово, але зростання інтенсивності бойових дій з боку російських окупантів у серпні-жовтні потребує збільшення чисельності українських військових.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

"Цифри мобілізації мають зростати," – підкреслив Чернєв, коментуючи необхідність додаткових сил для відсічі агресії.

На запитання про причини рейдів, які проводять працівники ТЦК та правоохоронні органи, Чернєв пояснив, що це також пов’язано з активізацією бойових дій. Проте він зазначив, що наразі не має точних даних про кількість мобілізованих завдяки цим заходам.

Популярні новини зараз
Польща пропонує скасувати допомогу біженцям: чоловіків – на фронт, жінок – піднімати економіку України Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

11 жовтня в Києві під час концерту "Океан Ельзи" біля Палацу спорту десятки військовослужбовців перевіряли документи у чоловіків. Цей інцидент викликав неоднозначну реакцію суспільства та став темою для численних мемів у соцмережах.

Українці на концерті "Океан Ельзи", фото із соцмереж
Українці на концерті "Океан Ельзи", фото із соцмереж

16 жовтня представники Київського ТЦК повідомили, що такі рейди в громадських місцях виявилися ефективними: після них збільшилася кількість громадян, які з'явилися у військкомати для уточнення своїх даних.

У зв'язку з хвилею чуток про мобілізацію, Сухопутні війська попередили про кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформації на цю тему. Вони наголосили, що подібні дезінформаційні кампанії можуть завдати шкоди обороноздатності країни.

Нагадаємо, «Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго

Раніше ми писали про те, що чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Крім того, Знай.ua повідомляв, депутат закликав змінити підхід до мобілізації: що треба зробити