Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що комунальники попередили українські сім'ї про зміну умов нарахування плати за опалення.

Відомо, що для частини українців планують запровадити двоставкові тарифи на опалення з початку опалювального сезону 2024-2025 років.

Про це стало відомо завдяки рішенню енергопостачальної компанії "Миколаївоблтеплоенерго".

Публікація "Миколаївоблтеплоенерго", скріншот: Facebook
Публікація "Миколаївоблтеплоенерго", скріншот: Facebook

Якщо раніше споживачі платили за фактично спожиті гігакалорії теплової електроенергії, то тепер потрібно буде оплачувати дві складові: умовно-змінну та умовно-постійну частини.

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше "Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube
Платіжки за опалення. Фото: скрін youtube

Умовно-змінна частина – це кількість спожитої теплоелектроенергії. Тариф враховує витрати на паливо, електроенергію, необхідні для виробництва та транспортування теплової енергії.

Опалення, платіжки - фото Главком
Опалення, платіжки - фото Главком

Умовно-постійна включає витрати на ремонт обладнання, заробітні плати працівникам, обслуговування тепломереж та котелень. Протягом року ця складова буде незмінною.

Як стверджують комунальники, запровадження такої системи дозволить знизити фінансове навантаження на споживачів під час опалювального сезону, ризики перебоїв із опаленням та покращить енергоефективність.

Нагадаємо, швидше збирайте документи чи переплатіть за воду: у Київводоканалі зробили заяву для українців.

Раніше повідомлялося, нові правила оплати за тепло: як двоставкові тарифи змінять платіжки.

Також, розмір субсидії: чи збільшаться виплати у 2025 році.